Artist Statement

Mijn schilderijen maak ik op mijn favoriete ondergrond: behangpapier. Ik doe dat met Chinese inkt en acrylverf. Ik onderzoek hoe mijn grote verfstreken gezet in inkt en de industrieel gemaakte patronen van het behangpapier kunnen samensmelten tot mijn eigen authentieke composities met hier en daar een hint van het onderliggende patroon. Mijn kunst speelt met de juxtapositie tussen mijn grote stoere streken en het het kleinschalige industrieel gemaakte patroon en het zoeken naar een dialoog tussen deze twee.

Het proces van het zetten van streken, het wegschilderen en weer terughalen van het patroon fascineert mij enorm en het eindresultaat zou het oog en het brein moeten uitnodigen tot vragen stellen. In het ene werk is een enkele streek genoeg en kan die het verhaal alleen vertellen met alleen hier en daar een terloops stukje patroon en soms is een complexere compositie en een gelaagder beeld nodig om te bereiken wat ik wil zeggen met mijn werk.

Ik werk graag in series en drieluiken. Sommige werken worden weer verwerkt en versneden in mijn collages. Collage maken en schilderen bestaan als kunstbeoefening in mijn atelier naast elkaar en mijns inziens versterken beide disciplines elkaar keer op keer.

In mijn kunstwerken zijn invloeden te vinden van mijn jaren in het buitenland, met name de tijd die ik doorbracht in Azië (Japan en Vietnam) en het Midden-Oosten (Cyprus en Turkije).


Image

Image

Over Tessa


Haar leven lang wijdt Tessa zich al aan de creatieve kunsten. Met haar gezin woonde zij jarenlang in verschillende landen in het Midden-Oosten en Azië. Daar liet zij zich inspireren en scholen door lokale kunstenaars. Terug in Nederland legde zij zich volledig toe op haar passie, volgde een kunstvakopleiding en opende haar atelier in Scheveningen.